Kebab & Shawarma Foodtrucks

Andre Kategorier

Om du inte hittade det du letade efter, prova istället dessa kategorier:

Hyr en foodtruck med kebab

Planerar du ett evenemang där du behöver catering? Då bör du överväga att hyra en foodtruck med kebab istället. Det är enklare och billigare än traditionell catering. Och oroa dig inte, det smakar minst lika gott! Vi har samlat det bästa urvalet av matvagnar med kebab i hela landet här på sidan.

Allt du behöver veta om kebab

Kebab har sitt ursprung i Mellanöstern. Det är ett persiskt ord som betyder "grillat kött" – och det är faktiskt precis vad en kebab är. Till en början användes alltid lammkött, men det blev snabbt en blandning av lammkött och nötkött.

I Sverige och många andra delar av världen betraktas kebab som snabbmat. Så är det dock inte i Mellanöstern. Där lägger man mycket tid på att tillaga en god kebab. När du hyr en foodtruck med kebab kan du förvänta dig en kebab där det är lagt vikt vid detaljerna. Den är alltså riktigt läcker.

Generellt sett finns det två typer av kebab:

  • Shish kebab som är kött grillat på spett
  • Döner kebab som är det stora roterande köttstycket där man skär av skivor.

I Sverige kan kebab serveras både i pitabröd eller i en durumrulle. Båda är otroligt populära.

En kebab serveras med krispig sallad och grönsaker samt en god dressing. Det är lätt att äta och är faktiskt ganska mättande på grund av köttet och brödet. Du kan hyra en foodtruck med kebab här på sidan om det låter som något för dig.

Evenemang där du kan hyra en foodtruck med kebab

Kebab kan ätas till lunch, middag och som nattmat. Därför kan du absolut hyra en foodtruck med kebab till många olika sorters evenemang.

Ska du till exempel ha studentfest eller födelsedagsfest för en av dina tonåringar, kan du hyra en foodtruck med kebab. Det är särskilt unga människor som äter mycket kebab. Det är till exempel inte ovanligt för dem att köpa en kebab i lunchpausen. De kommer därför garanterat att tycka att det är enormt coolt.

Kebab fungerar dock också utmärkt som nattmat. Det kan till exempel vara på ett bröllop eller liknande. De flesta älskar att äta kebab efter att de har druckit lite. Många äter till exempel kebab på väg hem från stan eller när de har baksmälla.

Du kan också absolut hyra en foodtruck med kebab om du håller ett företagsevenemang. Det kan till exempel vara en företagsfest. Det är dock främst något som äts av den yngre generationen, så det är mycket möjligt att dina äldre kollegor först kommer att tycka att det är lite konstigt. Det kommer dock troligtvis inte att ta dem särskilt lång tid innan de också är förtjusta i den läckra kötträtten.

3 goda skäl att hyra en foodtruck till ditt nästa evenemang

Det finns många goda skäl att hyra en foodtruck till ditt nästa event. Här kommer dock de tre bästa.

  1. Du behöver inte laga mat eller städa upp. Detta måste helt klart vara den bästa anledningen. Det kan vara riktigt stressande att laga mat till sina gäster. Det spelar egentligen ingen roll om det är till 10 gäster eller 60 gäster. Det är principen i att behöva laga god mat till en större grupp människor. Om du hyr en foodtruck med kebab behöver du inte oroa dig för matlagningen. Du behöver inte heller tänka på att städa upp efter maten. Kebab kräver nämligen varken tallrikar eller bestick.
  2. Du har mer tid att njuta av festen. När du inte behöver stressa över maten eller disken har du mycket mer tid att njuta av själva festen. Det kommer att ge dig mer tid att koppla av och prata med alla dina gäster istället för att behöva springa från det ena stället till det andra.
  3. Det skapar en häftig stämning. När du hyr en matvagn skapas det en riktigt cool och informell stämning. Streetfood är ofta rustik mat som bidrar till att skapa en avslappnad atmosfär som dina gäster säkert kommer att uppskatta.

Allt det praktiska

Det är inte särskilt mycket praktiskt som du behöver ha koll på om du hyr en foodtruck med kebab. Du måste dock se till att det finns tillräckligt med plats för vagnen. Det måste också finnas tillräckligt med utrymme runt vagnen för dem som väntar på sin mat.

Att hyra en foodtruck med kebab är ofta ganska billigt. Du betalar bara ett fast minimipris. Utöver det betalar du per gäst. Det är alltså ett kuvertpris.

Du kan dessutom alltid hyra mer än en foodtruck om du förväntar dig många gäster eller vill ge dina gäster lite att välja mellan.

Sist men inte minst är det viktigt att fråga leverantören av matvagnen om särskilda dieter i god tid. Det är nämligen inte alla dieter som de kan tillgodose.